Categorieën
Geen categorie

Gemeenschapsveiling 9 mei 2020 uitgesteld!

Op dinsdag 17 maart 2020 heeft het bestuur van Gemeenschapsveiling De Weere na intensief overleg besloten om de Gemeenschapsveiling van 9 mei 2020 uit te stellen als gevolg van de getroffen maatregelen in strijd tegen het COVID-19 virus. Hiermee komen alle voorbereidingen voorlopig op hold te staan. In overleg met alle betrokkenen kwam zaterdag 2 april 2022 als nieuwe datum het beste uit de bus. Noteer deze alvast in uw agenda!

Categorieën
Geen categorie

Aankondiging Gemeenschapsveiling 2020

In mei 2019 hebben de Kerk, Crescendo en DWB de koppen bij elkaar gestoken om te kijken of het haalbaar was om ook in de Weere een Gemeenschapsveiling te organiseren i.p.v. de afzonderlijke veilingen die in het verleden door de Kerk, Crescendo en DWB zijn georganiseerd. Er zijn toen een aantal mensen van diverse verenigingen bereid gevonden om dit op te pakken. Dit heeft inmiddels geleid tot het formeren van een 7 koppig bestuur en het oprichten van de stichting: Gemeenschapsveiling De Weere op 8 november 2019.

De samenstelling van het bestuur is als volgt:

Voorzitter: Ben op den Kelder

Secretaris: Stef Berkhout

Penningmeester: Corina Molenaar

Bestuursleden:

  • Jolanda Berkhout-Bakker
  • Anskje Galema
  • Liesbeth van Kerkwijk
  • Gerard Wenker

Op een informatie avond voor alle verenigingen is toen kenbaar gemaakt wat de bedoeling was van deze veiling en op welke wijze men hieraan mee kon doen.

Dit heeft geresulteerd in 6 gehonoreerde aanmeldingen voor het meedoen aan deze veiling.

Naast vaste deelnemer de St. Lambertus Kerk hebben JV Argos, Crescendo, De Klapbroeken, DWB, de Oranje Vereniging en Vlug en Vaardig een goedkeuring tot meedoen gekregen.

Op deze avond werd ons toen geadviseerd om starters subsidie aan te vragen bij de gemeente. Dit hebben we gedaan en inmiddels hebben we 500 euro mogen ontvangen.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en rond 21 maart gaan we de huizen langs met informatie en formulieren om koopjes aan te bieden. Mensen die we op de een of andere manier missen kunnen in de Dorpsparade en op de website: www.gemeenschapsveilingdeweere.nl de informatie en formulieren vinden.

Het bestuur weet dat er op deze manier in De Weere nog nooit een veiling is georganiseerd en dat het tot nu toe altijd om één specifiek doel ging. Nu zijn er meerdere doelen tegelijk en dat voelt waarschijnlijk anders, maar we doen dit voor iedereen en voor De Weere. Iedereen heeft toch wel een betrokkenheid met één van de deelnemers en de Kerk is toch voor een ieder een baken in het dorp ingeval van geloof, rouw en trouw.

Het bestuur doet zijn uiterste best om deze veiling zo goed mogelijk te organiseren, maar uiteindelijk bepalen we met z’n allen of het een groot succes wordt.

Een succesvolle veiling valt of staat met een goed gevulde veiling catalogus en een zeer goed gevulde veilingzaal in Café ’t Centrum.

WE REKENEN OP JULLIE !!!